Det är dags för Veckans lag – Hockeyettan där jag plockar ut de fem bästa spelarna + tränare från den föregående veckan.

Målvakt

Linus Marcko, Örnsköldsvik HF

Det går inte att dra några större växlar av en match men man kan konstatera att Marcko räddade alla 38 skott han fick emot sig mot Vännäs och även om man inte kan kalla alla för A-chanser så kan en målvakt inte göra annat än rädda puckarna. Fortsätter Marcko leverera på den här nivån även mot bättre motstånd så ger han ÖHF chansen varje kväll.

Backar

Johan Grönquist, Östersunds IK

Det var ärligt talat ingen som riktigt visste hur Grönquist skulle färga in i ÖIK. Han visade dock i premiären att den bergänsad roll ha hade i Kalmar inte berodde på honom utan på något annat. Två poäng i premiären mot Piteå i fredags talar sitt tydliga språk.

Anton Avehag, Bodens HF

Det är ingen överraskning att Avehag är med på den här listan. Det som däremot är överraskande är att han lyser starkast av Bodens alla backar trots att han inte är namnkunnigast av alla. Fyra poäng och +2 i matchen. Imponerande.

Forwards

Hampus Hagström, Kiruna IF

Stod för en riktigt bra säsonspremiär och bjöd på hockeygodis när han satte 3-0 för Kiruna mot Kalix. Se målet här

Anton Tano, Bodens HF

2+1 i premiären och överlag vad man förväntar sig av honom. Sen tar han ett korkat matchstraff som borde leda till en längre avstängning, men det är ju det här som är grejen med Tano. Han ska spela på gränsen för att han ska vara bra men då finns också risken att det slår över.

Adrian Wingerli, Vännäs

Wingeli kommer bli en tongivande spelare i det här laget. Lyckades inte hitta målet i första matchen men lita på att han kommer att bli en poängspelare i detta Vännäs under säsongen och en av pelarna som ska bära laget. Hade flera A-chanser i går och kommer tids nog att sätta dem.

Coach

Kim Sunna.

Kim Sunna, Kiruna IF

Det stod mellan Urban Omark och Kim Sunna den här veckan. Jag väljer Sunna eftersom vinsten mot Kalix inte bara en skapl och en bra start utan också en av legate främst utmanare i jakten på Topp 5. Sunna vann rond ett och det ska premieras.

Leave a comment