Det är måndag och det är dags att kora förra veckans bästa spelare. Det försvåras en smula av konflikten mellan Hockeyettans ligaorganisation och Boden där nu Ö-vik också är inblandade.

Målvakt

Alexander Nilsson, Kiruna AIF

Två matcher, två vinster. En räddningsprocent i dessa två matcher på 96,1% talar sitt tydliga språk kring Nilssons vikt i dessa matcher. AIF går bra och mycket av det kan man tillskriva Nilsson. Noterbart är att Nilsson inte vaktade målet mot ärkerivalen KIF i veckan.

Backar

Marcus Magnusson, Kiruna IF

0+4 i veckans matcher visar hur pass viktig Magnusson är för Kiruna IF, stod något i bakgrunden i derbyt men klev verkligen fram 7-1 vinsten mot Vännäs och visade sin kapacitet.

Johan Pettersson, Kalix HC

Alla vet vilken kapacitet han har offensivt och han gjorde ingen besviken den här veckan. 2+1 i vinsten mot Boden och ytterligare en pinne i utklassningen mot Vännäs. Han fortsätter att göra mål i de tuffa matcherna.

Forwards

Rihards Marenis, Kiruna IF

Vilken smällkaramell. Fyra mål i derbyt mot AIF räcker för att bli titulerad som “frälsaren från Riga” i Kiruna kommande vecka. Avslutande veckan snyggt med två mål i vinsten mot Vännäs. 6 mål på två matcher är imponerande även om målen inte kom i de tuffaste matcherna för säsongen.

Erik Rainersson, Österunds IK

Var med och vände matchen mot Vännäs med sina tre passningspoäng och har under säsongens två matcher inte varit inne på ett enda mål bakåt.

Joakim Högberg, Piteå

Rutinerade Högberg smällde dit ett hattrick mot Örnsköldsvik i veckan och gjorde matchavgörande 1-0 i matchen mot Sundsvall. Full pott för Piteå och Högberg den här veckan.

Coach

Kim Sunna, Kiruna IF

Kim Sunna fortsätter att ta Hockeyettan med storm. Två utklassningsvintser den här veckan. Motståndet imponerar kanske inte men det är klart att man bygger något riktigt spännande i KIF.

Leave a comment