Idag drar vi igång Veckans lag där jag plockar ut spelare och tränare som gjort det bra under föregående vecka. Nedan kan ni läsa om kriterierna. Eftersom vi fortfarande är inne i försäson så får den här veckan och kommande vecka ses som någon sorts testperiod för det här segmentet.

Målvakt

Christoffer Erbell, AIK Härnösand

Erbell gjorde seniordebut mot Kramfors och stod för en stabil insats. Hade otroligt lungt agerande och gav laget trygghet när andra delar av spelet inte kuggade i.

Backar

Victor Engfors, Kovland

Backen född -03 visade upp stabilitet och mognad mot Söderhamn/Ljusne när hans Kovland till slut lyckades vinna med 4-3. Engfors bidrog offensivt med 1+1 och stod upp bra i den fysiska tumult som Söderhamn försökte skapa.

Jesper Lundgren, Kramfors

Han missade försäsongspremiären mot Sollefteå men var med mot AIK. Visade upp ett avslappnat agerande och gav trygghet till ett blitvis virrigt spel i egen zon.

Forwards

Oliver Pihlström, Kovland

Det fanns många forwards att välja mellan i Kovland den här veckan. Ett av valen föll på Pihlström för hans aktioner i såväl defensiv som offensiv zon. Under matchens sextio minuter var han en få spelare som inte dippade och som kontinuerligt var ett hot.

Andreas Lockner, Kramfors

Var tillsammans med Strömberg, Lekesell och Sjölander bästa forwards i matchen mot AIK. Lockner vann otaliga tekningar och spelade utan rädsla även i den egna zonen. Kommer bli guld värd för Molins Kramfors.

Linus Rödlund, AIK Härnösand

Det fanns en handfull av spelare att välja mellan som alla presterade väl, däribland bröderna Hellgren. Linus Rödlund var emellertid inte bara het offensivt utan visade sig vara en kulturbärarna för det här laget. Väl värd sin plats.

Coach

Mathias Månsson, Kovland

En match, en vinst. Men det är egentligen inte därför han vinner. Det handlar istället om hur han beter sig under match. Inte ens när det borde rinna över för honom visar han några större känsloyttringar. Det fanns en situation i matchen mot Söderhamn när en av deras transtalanter satte en ful eftersläng på Emil Fahlander och deras tränare passerade Kovlands bänk för att han ville diskutera domslutet. Månsson tittade på honom och sa i väldigt lugn ton: “Gå bara” och vände sig om. I ett lag med hetlevrade ynglingar som åker ut och mördar om tränaren så vill är tränarens attityd och inställning allt. Det visar Månsson den här veckan.

Veckans lag #1 – Så funkar det!

Varje måndag plockar vi ut en målvakt, två backar och tre forwards samt en tränare ut i veckans lag. I slutet av höstserien summerar vi vilka som fått flest utmärkelser under perioden och de som plockats ut flest gånger ta således plats i höstens lag.
Kriterierna för att ta sig in i laget baseras på: poängproduktion, vinstprocent, individuella prestationer eller att ha presterat något specifikt som sticker ut i sammanhanget.

Alla synpunkter om veckans lag tas med värme emot på eatshitandie@hockeynorrland.se

Leave a comment