Nu kan man börja gasa lite för nu kommer matcherna att börja dugga lite tätare. Redan ikväll går tre lag från Hockeytvåan Norra CD in i mer matchande. Lägg därtill att KB65 har gjort klart med två matcher till innan det är seriepremiär om drygt två veckor.

Jag hade ett snack med Markus Kinisjärvi i eftermiddags och han känns otroligt taggad med den målsättning klubben har. Man är obestridliga favoriter i den här serien och har siktet inställt på kval i vår. Det är egentligen ingen som ifrågasätter den målsättningen men vi vet också att det laget kommer åka på plumpar i protokollet under säsongen. Det är nästintill omöjligt att gå ren genom en serie oavsett nivå, att åka till Bjästa eller Kramfors en mörk och kall kväll i vinter kan få vem som helst ur balans. Det är också en del av charmen och det är precis där man som motståndare måste lägga sin energi, att se till att varje gång chansen dyker upp vara där och vara otorligt obekväm. Det är sällan man får citera Niklas Wikegård men just här passar det in:

“Till och med Sidney Crosby tycker det är jobbigt att spela hockey om han hela tiden får stryk”

Niklas Wikegård

Jag med tillförsikt fram mot kvällens match. Det här med att värva ihop lag genom en massa tranatlanter har jag väldigt delade åsikter om. Att värva spets, där är jag med, men Söderhamn har på inget sätt värvat ett halvt lag med spets. Jag tror på en ganska enkel seger för Kovland, förutsatt att de är på påkopplade.

I övriga matcher är det tuffare.

KB65 tar emot Umeå Dragons som kan vara precis vad som helst samtidigt som Ånge åker till Enånger och möter Lindefallet, där känslan är att Ånge ska vara den starkare maskinen. Samtidigt är det försäsong och man vet inget alls. Spännande är det hur som helst.

Själv befinner jag mig i Ånäshallen ikväll och det för studera Månssons Kovland på lite närmare håll.

***

Igår befann jag mig i Sollefteå och träffade Fredrik Ölmerud. Vi hade ett långt samtal som kommer i intervjuform under helgen. Tanken var att besöka Kramfors men det drog ut på tiden i Sollefteå, så kan det vara med intressanta samtal. Jag kollade Sollefteås träning dessförinnan och det mest intressanta i den bemärkelsen var:

  • Tobias Boström var på is men deltog inte i spel, jobbade däremot med sitt skott på målvakterna. Känningar i ljumskarna ska det ha rört sig om. Klokt val att avstå.
  • Zebastian Filiz var heller inte med men kommer att vara åter till matchen på söndag mot Brunflo, som i sig kommer bli väldigt spännande. Det var för övrigt klart sedan tidigare att han skulle saknas på torsdagsträningen, så inga konstigheter.
  • Sollefteås målvaktssituation är spännande. Fyra målvakter som alla i princip är aktuella för spel. Min begränsade kunskap av målvakter säger att det idagsläget handlar om två målvakter Alfred Persson och Axel Svedenkrans där man kanske utmanas av Felix Sjölander. Nu ska å andra sidan Alex Zafonte ha lite skadekänningar i en hand men jag har svårt att se att han skulle kunna ta spaden av någon av dessa tre herrar. Men som Ölmerud indikerade igår, det är ett angenämnt problem.

I övrigt var det mycket fokus på backarnas förstapass igår och separat målvaktsträning.

Intervju med Fredrik Ölmerud dyker upp under helgen.

***

Kramfors går upp mot AIK Härnösand på söndag, och jag har tagit ett snack med Dick Molin inför den fajten. I korta ordalag kan man säga att man kommer gå med Roni Sener till den matchen i mål, säsongsdebut för honom. Han har sett helt okej ut den här veckan men baserat på var vi står nu så känns han som alternativ två, bara av den anledningen ska det bli kul att se honom i match.

Lite skavanker i truppen men de flesta är “day to day”. En som inte kommer spela på söndag är Sebastian Byström, Nyland-produkten bröt ett ben i handen mot Sollefteå är borta i fyra veckor. Han åker skridskor men kan förstås inte spela som det är nu. Glädjande nog ser det ut som om Jesper Lundgren är tillbaka i spel mot Härnösand efter att ha varit borta mot Sollefteå.

Som vanligt tackar jag för uppmärksamheten och är det något du vill tillägga så dra iväg ett mail till info@hockeynorrland.se för feedback behöver vi alla.

Leave a comment