Det är fredag och det är snart dags att ta den sista helgen (åtminstone delvis) innan det blir full aktivitet på riktigt. Hockeybilen är tankad för att i helgen först, idag fredag, ta mig till Kovland för att kolla in Kovland – AIK Härnösand. I morgon, lördag, så kör vi andra riktningen när jag kollar in LN91 mot KB65.

Kvällens match har egentligen ett enda syfte, och det är att kolla hur pass långt AIK kommit under sin försäsong. Matchen mot Kovlanbd senast var ett bottennapp, matchen mot Kramfors var ett fall framåt, inte minst med tanke på att tongivande spelare saknades. Jag tror också att Kvovland kommer att få bekänna färg för första gången på riktigt ikväll, eller jag hoppas det för det är mer än intressant att se hur ett stjärngäng som detta hamterar den stressen och pressen.

Under lördagen kommer jag att få bekänna färg eftersom jag nu så enögt hävdat att KB65 är ett lag som kommer att bli allt annat ett förlorande gäng. De möter LN91 och det kan klassas som annat än kvalificerat motstånd. Sen ser jag fram emot att se bröderna Valjemot i aktion. Det hade förresten varit helt rimligt om LN91 hade placerats i Norra CD som det åttonde laget och därmed skulle vi få fulla omgångar. Nu är det inte så och det är bara att beklaga.

Fredag 24/9 19:30 Kovland – AIK Härnösand

Lördag 25/9 15:00 LN91 – KB65

Vid sidan av dessa matcher möts även Ånge och Brunflo under fredagen, även den en spännande match under samma prarametrar som Härnösand, var står framför allt Ånges försvarsspel? Matchen kommer att bli tajt, det brukar det vara rent historiskt.

Gillar du Hockeynorrland.se? Var med och stötta, antingen via Patreon eller via Swish – 0720156257. Hockeynorrland förblir gratis, men journalistiken bakom är inte det.

MISSA INTE: Premiär för podden

Leave a comment