Målet som skulle komma att avgöra seriepremiären mellan Vännäs och Ö-vik kom redan i den tredje matchminuten till gästernas fördel.

Det gick inte att klaga på tempit i den seriepremiären. Redan från start började de båda lagen att sprida sina skott fårn alla möjliga vinklar, det skulle dock bli gästerna som skulle komma dra det längsta strået i den här matchen. Efter 03:15 i den första perioden satte Oskar Ingesson 0-1 för gästande Ö-vik och det skulle stå sig matchen ut.

Matchen hade emellertid kunnat bli ett riktigt målkalas om det inte hade varit för två viktiga komponenter: Båda lagens målvakter och ett effektivare arbete i de båda skottsketorerna. Linus Marcko startade säsongen strålande och höll säsongens första nolla samtidigt som Rasmus Eriksson i VHC-kassen var nästintill lika brilliant där han bland annat räddade Richard Warging straff i den andra perioden.

I den sista akten gjorde Vännäs allt för att få hål på Marcko men utan att vara riktigt nära att hota ledningen.

Bästa i de båda lagen var utan tvivel målvakterna. I Vännäs visade Filiph Åström och Adran Wingeli att man kommer göra nytta offensivt. I bortalaget Ö-vik var det Ludwig Niederbach och Oscar Nordin tillsammans med Tomislav Lovric som var de starkaste korten.

Vännäs HC – Örnsköldsvik HF 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Skott: 38-35 (13-7, 16-15, 9-13)
Utv: VHC: 3×2 ÖHF: 4×2
Publik: 172

Period 1
03:15 (EQ) 0-1 Oskar Ingesson (Lovric, Blom)

Period 2
Richard Warging missad straffPeriod 3


Leave a comment