Efter en inledning där KB65 var det klart bästa laget tog Sollefteå över mer och mer i matchen senare delar och kunde till slut vinna matchen med aningen missvisande resultatet med 3-6.

Efter några händelserika minuter i inledningen där huvuddomare Mattias Modig hittade två matchstraff för samma förseelese, ett i vardera lag, tog KB65 över taktpinnen och tryckte fast Sollefteå under långa perioder. Sollefteå skulle emellertid studsa tillbaka och mycket av det kan tillskrivas Tobias Boström som utkristallierades till lagets stora ledare.

Ju längre matchen led desto mer framträdande Sollefteås gung-ho hockey och destom tröttare blev KB65. Båda lagen bytte målchanser med varandra men när Filip Sundin skickade in matchavgörande 4-3 i den tredje perioden så gick luften ur hemmalaget som inte längre orkade kämpa sig tillbaka. På drygt 90 sekunder gick matchen från 3-3 till 3-6 där Tobias Boström satte matchens sista mål i matchen.

En av Sollefteås bästa för kvällen var Oskar Långström (#7 i bild) som stod för 2+1 i matchen.

Huvudtränare Fredrik Ölmerud var av förståerliga skäl lättad och glad efter matchen. Han tyckte att man gjort sig förtjänta av tre poäng och att man fick fram det mindset han ville se. Redan innan matchen fick Ölmerud göra förändringar isn förstalina då Jesper Ölmerud var avstängd, några minuter in i matchen fick hans ersättare Rocky Persson matchstraff och Ölmerud tvingades till förändringar igen.

– Det viktiga är att vi vinner matchen. Individuellt tycker jag att vi är mycket bättre än dem men vi slår bort lite för mycket puckar i matchen. Vi har bytt mindset och börjat jobba från målvakten och uppåt istället för tvärtom, säger Ölmerud och menar att man fått de förändringar man letat efter.

Filip Sundin och Oskar Långström var rakt igeom Sollefteås bästa spelare för kvällen. I KB65 klev flera spelare fram men de två mer framtränade för kvällen var lagkaptenen Tobias Lundqvist och Isak Forsberg.

En av KB:s bästa spelare för kvällen – Tobias Lundqvist.

Härnäst väntar bortamatch för KB65 som åker till Härnösand på tisdag och Sollefteå tar emot Ånge på hemmaplan. I samma omgång gör Kramfors säsongspremiär mot Kovland borta.

Leave a comment