Försäsongen har varit allt annat än glad läsning för den som håller på Sollefteå. Nu hoppas klubben på förbättring inför det som komma skall när man fyller på med två nya forwards.

Den svenska spelarmarknaden befinner sig i lågvatten på riktigt allvar. Det har flera sportchefer indikerat under sensommaren och hösten. Det har resulterat att klubbarna fått vända sig utomlands för att hitta sin rekryteringar. I Sollefteå har det var mer än verklighet och när man gick miste om Taylor Hicks för ett par veckor sedan intensifierades jakten på nya spelare.

Nu står det klart att man gjort klart med två nya rekryteringar. Det handlar om brittiska junioren Ewan Hill och kanadensaren Ty Chambers.

Ewan Hill är bara 18 år och har tillhört Raiders IHC i engelska U18-serien men också gjort inhopp i andradivisionen i England. På juniornivå har han visat sig vara en ordentlig poängspruta och av naturliga skäl har han inte slagit igenom i seniorligan. Nu tar han steget till Hockeytvåan och Sollefteå men kommer inte ansluta förrän kring den tionde oktober, detta på grund av familjeangelägenheter.

Ty Chambers ansluter till Sollefteå.

Ty Chambers heter kandensaren som kommer att ansluta till klubben i morgon, tisdag. Chambers kommer senast från spel i en liga som heter NOJHL som står för Nothern Ontario Junior Hockey League och är således en juniorliga med deras mått mätt. Chambers är en utpräglad poängspelare vid 21-års ålder men har till dags satum bara spelat juniorhockey på liten rink, hur dessa kvalitéer skall överföras till stor rink blir den stora nöten för klubben att knäcka.

Bakom värvningarna står Emil Arkad som finansierat och orkestrerat båda påskrifterna.

På fredag tar Sollefteå sig an KB65 på bortaplan när det är dags för seriepremiär. Då, förhoppningsvis, med så väl Ty Chambers i laget som lagets stora stjärna Tobias Boström som återhämtat sig från en “lower body-skada” de senaste veckorna.

Leave a comment