I tisdags kammade man hem säsongens första trepoängare när debyveckan drog i gång. Man var betydligt bättre än Sollefteå i nästan hela matchen som i matchen åter saknade fler spelare än vad man förväntat sig. Den mest signifikanta saknaden bestod i Rocky Persson, som enligt uppgift skall finnas på Ånges radar.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd när Härnösand kommer på fredagsbesök i Latbergshallen. Den enda referensram vi har den här säsongen dessa två lag emellan är den träningsmatch som man hade på försäsongen där AIK Härnösand vann ganska komfortabelt utan att ha det bästa laget att tillgå, inte heller Kramfors hade det ska tilläggas.

Härnösand har tagit två av tre segrar och ändå känner man att det är i underkant. Kanske beror det på att jag personligen hade en högre förväntning på lagets målvakter. Man har definitivt inte varit dåliga men man har heller inte fått se det där riktiga “stå på huvudet-insatserna” som dessa målvakter har en tendens att göra.

Jag har punktat upp några frågor och påståenden nedan inför kvällens match.

  • Kramfors har haft problem i målskyttet under de inledande matcherna. Senast gjorde man visserligen fyra mål men det är ett undatag som bekräftar regeln. Nu får man ett välkommet tillskott i Jesper Ölmerud som tillsammans med Emil Näsholm och Casper Leksell ska göra något framåt. Här ser vi ett embryo till en leading line för första gången den här säsongen. Jag hade personligen kanske velat se Byström tillsammans med Ölmerud men det ska bli spännande att se hur det här utspelar sig.
  • Målvaktsfrågan är något som gäckar Kramfors. På träning och träningsmatcherna så har Rasmus Ekholm varit lysande men under de två matcher han spelat under säsongen har han varit en skugga av hur bra han kan vara. Senast fick Roni Sener chansen och tog den. Man vann, kanske inte helt och hållet tack vare hans insatser men han gav laget en chans att vinna. Får Roni chansen igen eller törs man spela Ekholm trots att han inte spelat på en nivå som krävs?
  • AIK Härnösand har haft problem med en del av sina tongivande spelare, helt enkelt för att de saknats. Bröderna Rikner saknades senast mot Sollefteå och dessförrinnan har Christopher Rikner endast spelat en match. Det är bara att konstatera att man är ett helt annat lag på isen utan Rikners. Nu drar Hellgrens ett tungt lass men frågan är också hur länge de orkar göra det på egen hand.
  • Den eviga frågan är vem som står i AIK ikväll. Karla är den outtalade uttalade förstavalet, men senast var det unge Erbell som fick chansen. Vem står ikväll? Nyberg?
  • Kramfors saknar defensivt viktige tekningsmästaren Andreas Lockner samt Anton Nyberg och sedan tidigare nye backen Isak Vacietis.

Det är svårt att sia om vem som vinner ikväll. Derbyn är derbyn men klart är att AIK Härnösand är storfavoriter ikväll, men även en sådan kan falla och med den instabilitet som ändå finns i AIK så finns alla möjliga chanser att störa dem. Lapp på luckan (1600) lär det väl inte bli men ändå rikligt med folk.

Vinst ikväll för AIK ikväll och man seglar upp i toppen där man bör vara. Vinst för Kramfors och helt plötsligt är man där jag tror och hoppas man ska kunna vara under säsongen, på en Alltvåa-resa.

Och jag får inviga nya kameran ikväll, bara en sådan sak.

Leave a comment