Jag har funderat mycket på vad jag skriva om det här, om jag ens ska skriva om det här. Då kanske man redan här kan skönja en sorts besvikelse. Nu är det aningen mindre efter att suttit och varit förbannad i 40 mil hem från Skellefteå.

Jag vill börja med att säga att de övriga tre upptaktsträffarna förmodligen varit väldigt mycket bättre än det jag upplevde i eftermiddags.

Jag har igenom åren upplevt upptaktsträffar på alla nivåer, och jag har alltid lämnat dessa med mer information (och arbete) än när jag kom dit. Idag var det verkligen inte så. I inbjudan stod att webbsändningen skulle dra igång kl 13:00 och som journalist tänker man att det betyder att evenemanget skulle dra igång då, men det var verkligen en webbsändning som producerades. Det fanns inga representatnter från Hockeyettans orgaisation på plats, ingen som informerade om vad som skulle ske, det fanns ingen som styrde upp så att journalisterna skulle få tid med tränarna, ingen mediakit som ligaorganisationen sätter ihop (det är en förutsättning för att kunna jobba med det här, speciellt den här serien där avstånden är enorma).

För övrigt, den enda journalisten på plats var undertecknad.

Det här var kort och gott det sämsta jag upplevt som journalist sedan 2009 i hockeyväg.Det som gör det här en smula värre är en del detaljer som är värda att lyfta.

Hockeyettans ligaorganisation har alltid haft en nål i ögat till den norrländska divisionen. Det går inte att påstå annat. Det har alltid funnits ont blod och det är så oerhört tydligt att det är så. När man befinner sig i en sådan situation borde ligaorganisationen göra sitt yttersta för att lösa dessa problem, istället gör man bara saker och ting värre. En del av problemet är den infekterade situationen med Boden (som självklart inte dök upp). Samma problematik finns exempelvis med Karlskrona men där har organisationen gjort sitt yttersta för att lösa situationen istället för att ställa hårt mot hårt. Inte ens när man förlorar RF:s skiljedomstol tar man förnuftet till fånga.

Den Norra divisionen består i princip bara av storstäder eller medelstora städer vars media i vanliga fall skriver åtminstone notiser om klubbarnas förfaranden i Hockeyettan. Att inte en enda representant dyker upp säger en del saker. Å ena sidan kan man säga att mediernas intresse inte är tillräckligt stort, det är illa. Men det som är värre är att den loja inställning som ligaorgniationen (i grund och botten alla ligans lag) beskriver problemet så in i helvete tydligt. Varför ska medierna bry sig om den här divisionen när deras egen exekutiva ledning inte gör det?

Det som smärtar mest är att klubbarna heller inte törs öppna käften officiellt och påpeka det här. Då hamnar man direkt i frysboxen (Lex Boden).

Jag åkte till Skellefteå med två intentioner. Dels att ta den obligatoriska tränarbilden med sina lags tröjor på sig och för att hinna sitta ner med alla tränare och bilda mig en uppfattning. Vad gäller bilden så var det väl en tränaren som hade med sig tröja vad jag kunde se (Vännäs) men dör fanns ändå ingen från ligan som var där för att styra upp det. Jag hann med att snacka kort med Urban Omark och Thomas Högström. När det var klart hade resten av tränarna åkt hem.

Åker man 80 mil t/r för en upptaktsträff så vill man åtminstone kunna göra sitt jävla jobb.

Så länge Hockeyettan inte tar den nordligaste divisionen på allvar så finns det ingen anledning att ta Hockeyettan på allvar heller.

All PR är bra PR? Knappast.

4 Comments

 • Lars-Göran Stenqvist
  Posted 30 september, 2021 22:19 0Likes

  Är organisationen för stor?
  Jag menar,vad är det 40 talet lag?
  För många viljor?
  Hur ska en styrelse kunna hitta ett(1)
  beslut som alla klubbar helhjärtat ställer sig bakom?
  Klart att Boden är ett mål att rikta sig mot.
  Resan dit för skåningar och smålännigar,ligger väl inte högst upp på önskelistan,antar jag.
  Nä,banta eller dela upp hockeyettan,(under SIF)Låt det lokala få driva på sin agenda,efter sina egna behov.40 lag,i en serie?
  Hur fan tänker dom?
  Tror att det skulle

 • Toni Panda
  Posted 30 september, 2021 23:29 0Likes

  Jag tror du har en poäng. Men jag tror det största probelmmet är att Ligan inte ser de norrländska lagen som inkomster utan som utgifter. I det här hänseendet hade det varit bättre att ha gjort ett studioprogram likt SHL gjorde (förstås av andra anledningar) och satsat på en bra psoduktion. Nu blir det bara pannkaka av det hela och leder till att klyftan blir större mellan klubbar och organisation.

 • Marko
  Posted 1 oktober, 2021 18:52 0Likes

  Du kanske skulle frågat så hade du nog fått ta din tränarbild, för alla hade tröjor med sig
  https://www.hockeyettan.se/2021/10/01/superenkat-med-tranarna/

 • Toni Panda
  Posted 6 oktober, 2021 02:20 0Likes

  Kanske man skulle ha informerat om det i den kallelse som gick ut och bjöd in till PRESSTRÄFFEN!!!
  Jag fattar att det här ett tafatt försök att försvara något som är helt orimligt, så lägg ner bara.

Leave a comment