Det var smygpremiär redan i fredags när Piteå tog emot Östersund. Gästerna vann matchen med tydliga 1-5, men idag drar resten av serien igång. Efter att ha varit på upptakten och hört alla tränares funderingar (förutom Boden) så tänker jag att tabellen slutar så något sä här.

1. Boden
2. Östersund
3. Piteå
4. Kalix
5. Sundsvall

6. Teg
7. Kiruna IF
8. Örnsköldsvik
9. Vännäs
10. Kiruna AIF

Det som talar för att det kan bli en viss förändring i den här tabellen är det är ett kompaktare seriespel i år. De bredaste trupperna kommer att gynnas av det. Den största förbättringen för säsongen har Sundsvall gjort och i alla hänseende är det ett lag för Allettan.

Ett av topplagen kommer falla under säsongen. Ska man basera något på den försäsong som tack och lov är över så är det Boden, men de tycks fylla på med spelare under processen.

Jag tror att den största överraskningen vid sidan av Sundsvall blir Ö-vik, men att man har för kort uppstartsperiod för att det ska räcka för att ta sig till Allettan. För hcokeyns skull hoppas jag att ett lag som Vännäs går bättre än så här. De har en gedigen verksamhet och förtjänar framgång. Med motiveringen hoppas jag att Kiruna AIF åker ut, det ska inte löna sig att värva från utlandet i den här serien. Vi behöver fortsätta producera spelare i de här småklubbarna och det gynnas inte av finska och lettiska spelare. Man hjälps inte heller av en arrogant tränare som Juhani Matikainen.

So. Let wrath begin.

2 Comments

  • Lutor Zengrief
    Posted 4 oktober, 2021 21:13 0Likes

    De båda Kirunalagen mönstrar tillsammans 26 st spelare med Kiruna som moderklubb i år. 13 st i vardera laget. Lägger vi dessutom till en Malmbergskille och en halv Kirunanes i AIF så är det totalt 28st från närområdet.

  • Toni Panda
    Posted 6 oktober, 2021 02:23 0Likes

    Exakt, och hur många importer får du det till? Jämför sen antalet importer med övriga lag i serien.

Leave a comment