I morgon, söndag, är det åter dags för Kramfors att kliva in i hetluften på försäsongen. Motståndet är tuffast möjliga i form av AIK Härnösand som tippas vara laget som ska utmana suveräna Kovland.

Efter fredagens vinst mot Sollefteå har nu en träningsvecka gått och det väntar ny match, av de tuffaste slaget. Peter Gradins AIK Härnösand kommer på besök. I den bästa av världar skulle Dick Molin ha alla spelare tillgängliga men flera namn har försvunnit sedan matchen mot Sollefteå.

– Frågan är vilka spelare vi har tillgång till. Det verkar gå en ordentlig förkylning just nu. Sen har vi (Sebastian) Byström borta sen matchen mot Sollefteå med benet i handen som gick av. Chrille Strömberg fick en puck på munnen på träningen i tisdags så vi får väl se om han är bruklig för att kunna lira, säger Molin och fortsätter om skadeläget.

Sebastian Byström är defintivt borta den närmste månaden – Dåliga nyheter för coach Molin.

– Byström är nog borta i fyra veckor. Det är ett litet ben i handen så det går inte göra något åt, det måste ju läka själv. På sjukstugan trodde de att det skulle röra sig om fyra veckor. Han är med på is och åker men kan inte göra något annat. Det är inget gips utan han är tejpad så att han inte ska röra på handen för mycket, säger han.

Senast var det Rasmus Eklund som vaktade kassen, och gjorde det fantastiskt bra. Den här gången är det nyförvärvet Roni Sener som kommer att ta den positionen. Sener, med rutin från Hockeytvåan med såväl Skedevi/Säter som med Hedemora gör därmed debut i KA-tröjan, ett beslut som Dick Molin känner sig nöjd.

– De känns bra. Det är det som är härligt med försäsong att alla får chansen att visa upp sig i alla spelmoment, målvakterna är inget annorlunda. Det ska bli spännande att se honom i matchsituation, hittills har vi bara sett honom på träning, säger han.

Veckan har annars handlat om att fortsätta där man lämnade efter förra matchen. Under tisdagens träning handlade det mycket om hur man agerar i egen zon när man har kontroll på pucken. Under veckan har det fortsatt att handla om det men också andra moment, så som presspelet.

– Det är det som försäsongen handlar om, att gnugga på de olika delarna i banan. Vi har fortsatt lagt fokus på egen zon, att bli tajtare där och enklare hitta ut när vi vinner pucken. Det har sett bättre ut under veckans träningar så vi får väl hoppas att det ser ut så när det blir match också. Motståndaren har ju lite med det där att göra också, säger Dick Molin och skrattar.

Pucken släpps mellan Kramfors–Alliansen och AIK Härnösand kl 14:00 i Latbergshallen.

Leave a comment