Ikväll smäller det. Det är ett datum som varit inringat i kalendern under flera månader nu. Jag kan trots det känna en viss irritation att ligan kommer till spel med sju lag istället för åtta lag. Det innebär en konstant haltande tabell och alltid ett lag som står över. Rent sportlisgt är det allt annat än optimalt får man ändå lov att säga.

Efter ett snack med Brunflos assisterande tränare inför matchen så känns det som om sakerna börjar falla på plats även där. Däremot har uppladdningen varit allt annat än optimalt. I sista träningsmatchen mot Ånge ställde man enligt uppgift upp med tolv spelare.

– Vi är 18 spelare, fyra kedjor och sex backar. Vi har spelat fem träningsmatcher och dt har blivit bättre och bättre för varje match tycker jag. Vi har stommen kvar från ifjol och sen har vi fått in bra killar, Anton Grenholm so varit lagkapten i Östersund, säger Oscar Martinsson.

Snacket har föregåtts av mycket fokus på Bröderna Magnusson och Anton Gren holm men Martinnson menar att det här laget är mycket mer än dem spelarna.

– Det är klart att de har rutin från Division 1 men vi är jämnstarkt lag. Två bra målvakter, jämna killar osm tävlar varje träning.

Ikväll går man upp mot AIK Härnösand som med alla mått mätta ska tillhöra den absoluta toppen i den här serien. Och det är svårt att se att Brunflo, trots sina nyförvärv ska kunna skaka AIK ikväll. Jag skulle säga att det laget som AIK ställer på isen kommer att bryta ner Brunflo. Målvaktspositionen är en ynnest för Gradin, han kan ställa vilken som helst av sina tre målvakter och räkna med en tillknäppt historia bakåt ändå. Troligen är det Karla som lär få testa sina vingar här.

Brunflo – AIK Härnösand 2


KB65 tar sig an Sollefterå hemma i Bjästa. Den så potenta förstalinen som Sollefteå har är bruten för kvällen. Ölmerud är avstängd och Boström har inte kunnat träna fullt ut de senste veckorna men ska enligt uppgift vara fit for fight. Det har snackat mycket om transatlanter på väg in till Sollefteå men vid den här tidpunkten har inga nya spelare registrerats på den offentliga rostern hos SIF.

Intressant är också vem man väljer att satsa på i mål. Svedenkrans känns kanske som det hestaste alternativet men Alfred Persson är också möjligt.

KB65 har inte många spelare på sina roster men har lyckats hitta ett sätt att vinna på försäsongen. Det finns egentligen inget som talar för att den sviten upphör ikväll. Bra målvakter, tunga backar och sylvassa forwards med rutin och klubbhjärta. Faktum är att KB65 är tyngre i alla lagdelar och bjuder Sollefteå upp till fysisk kamp så kommer man garanterat att förlora. Sollefteå måste spela smart och utnyttja den fart som Tobias Boström pratade om i podden idag.

Mitt tips går dock till hemmalaget.

KB65 – Sollefteå 1


Det här är kanske den mest oförutsägbara matchen ikväll. Ånge tar emot favorittippade Kovland. Hade jag inte sett sista matchen mot Härnösand och sett svårigheterna man hade med fysiskt motstånd mot Söderhamn/Ljusne hade jag blint sagt bortavinst idag. Det är som Ånge-coachen Jens Östlund säger, är det någon gång man ska slå KOvland så är det väl i omgång 1.

Det är en utmaning att åka till Ånge och vinna, det kommer flera lag att få erfara under säsongen men jag vill ändå tro att den kvalité som finns i Kovland kommer fälla avgörandet, och att man hittat något vägvinnande i sitt bedrövliga PP. Därför tror jag att man, kanske med hjälp av sin rutin, får med sig tre poäng från Ånge ikväll och att PP blir avgörande.

Ånge – Kovland 2


Jag hade ett långt samtal med Dick Molin igår om den matchfria veckan man hade förrra veckan och träningsveckan som varit. Det känns som om man hittar nya nycklar för varje vecka och att gruppen blir tajtare. Nu saknar man Emil Näsholm och Sebastian Byström ikväll. Den förstnämnde finns det hopp om att ha med i nästa vecka när man tar sig an Kovland i sin premiär på bortaplan. Det är nog nödvändigt, däremot är det ett avbräck att Jesper Lundgren inte kommer vara med på tisdag pga jobb.

Rasmus Ekholm får förtroendet i mål och det betyder att man alltid får chansen att vinna. Det man skulle vilja se att lagets rightare tar ett steg framåt i banan nu. Man är i behov rightskyttar för att bli farligare i offensiv zon. Leksell har blivit bitvis bättre men där har Emil Näsholm varit viktig. Nu är det dags för Timmy Sellgren att börja skjuta lite också. De enda lagen med en jämnare fördelning av rightskyttar är Ånge och KB65, annars handlar det om en ytterst få så de man har måste man utnyttja bättre. Det är till och med så illa att de kanske tar sig fram hierarkin snabbare just tack vare det, om de kan visa fram fötterna lite.

Jag är tämligen övertygad om att det blir en tuff match ikväll för Kramfors men om det är något Molin tryckt på sen start så är det tävling, och det kommer man få göra ikväll. Det är genrep för Kramfors ikväll, återstår att se om det blir stora A eller bakläxa.

LN91 – Kramfors (träningsmatch) 2


Mer om premiären

>>> Östlund inför Kovland

>>> Dahlgren inför Ånge

 Gillar du Hockeynorrland.se? Var med och stötta, antingen via Patreon (https://www.patreon.com/hockeynorrland) eller via Swish – 0720156257. Hockeynorrland förblir gratis, men arbetet, resorna och engagemanget bakom är inte det. Jag uppskattar ert stöd! 

Leave a comment