Han fick se återkomsten till Sverige och Kramfors gå i spillror ifjol i pandemins spår. Nu ser lagkapten Emil Näsholm fram emot att få lägga både förra säsongen och den här försäsongen bakom sig när man nu begår säsongspremiär mot tuffast möjliga motstånd – i Kovland.

Väntan och längtan har varit lång i Kramfors-lägret men nu har dagen kommit och lagkapten Emil Näsholm summerar det hela kanske bäst av alla.

– Det känns bra. Äntligen säger jag efter förra säsongens tråkiga slut, säger han när vi träffas efter lagets sista träning inför lagets seriepremiär.

Försäsongen har blandat och gett på alla fronter. Det har varit låg nivå på domarinsatserna under träningsmatcherna, spelet har i vissa delar lyst med sin frånvaro och ovissheten kring den egna situationen har också bidragit till att de flesta lag egentligen inte hade en aning om stausen inför fredagens premiär, kanske var därför några av resultaten var en smula förvånanade. Försäsong är emellertid försäsong, det vet Emil Näsholm mer än någon annan. Efter åtta säsonger i Norge vände han hem inför förra säsongen för att få se den säsongen bli inställd. Den här försäsongen har mest betytt frånvaro för Näsholm som ännu väntar på sin första fulla match – som hockeyspelare.

– Den har varit tung för egen del. Det blev en kort första match (matchstraff) och nästan en hel andra match innan jag blev skadad fram till nu. Jag har inte gjort sextio minuter ännu. Nu känner man sig som en fotbollsspelare. Kroppen känns bra men jag haft lite otur. Mot Härnösand ramlade jag på en skridsko och skar upp baksidan av benet. Annars känns kroppen bra, säger han.

“Man kan kräva ganska mycket”

LAGET Kramfors har dock sett spännande ut sedan första träningspasset och vuxit i många hänseende, inte minst i sättet man förflyttar pucken från egen zon. Flera spelare har stått ut, däribland Rasmus Eklund, Casper Leksell och en hop av backar med Anton Hansson Myhrén i spetsen, Även Kapten Näsholm ser ett embryo till något riktigt bra.

– Det ser väldigt lovande ut, jag är väldigt spänd på det här laget. Jag tycker att man kan kräva ganska mycket av dem faktiskt för de har förutsättningarna för det. Man måste försöka dra sitt egan strå till stacken och jag hoppas jag kan göra det, att jag kan bli en bidragande faktor, säger han.

Efter att ha spelat på den här nivån och högre upp i seriesystemen de 15 senaste åren så konstaterar kaptenen att hockeyn har förändrats. Den en gång så hetlevrade Näsholm har mognat och blivit någon som de yngre tar rygg på. Själv säger han att det beror på att hockeyn förändrats.

– (utvisnings)Minuterna har blivit mindre med åren men det beror mycket på att hockeyn har förändrats. Det blir för dyrbart. Det såg vi mot både Sollefteå och Härnösand, då fick vi några “femmor” och då får man jaga hela tiden, då ger vi bort två mål i den matchen (Härnösand), säger han.

En av få Näsholm-framträdanden under försäsongen.

Under försäsongen och även i premiäromgången har vi fått se bristande insatser på en del håll, inte minst bland domarna. I första träningsmatchen mellan Kramfors och Sollefteå dömdes det ut fyra matchstraff där hela domartrion var överhettade innan pucken ens hade släppts. I premiären mellan KB65 och Sollefteå fick vi återigen se domare som var allt för glada i pipan, och kapten Näsholm är kritisk till hur domarna hanterat situationen.

– Framför allt i första matchen mot Sollefteå så var det så. Det var som om det blev VAR-granskning på varenda utvisning. Jag vet inte om de stod och dividerade med varandra, men det tog tid. Det har blivit väldigt många minuter fast det har varit väldigt snälla matcher, konstaterar han.

Nu ska man göra intåg i Ånäshallen i kväll. Det kommer i alla hänseenden att bli en match mellan två ytterligheter. Kramfors med sin fart och sitt fysiska spel och Kovland med sin rutin och skicklighet. Emil Näsholm kommer i alla hänseeden inte att underskatta motståndet men fokuserar på vad hans eget lag har att komma med.

– Kovland ska vara ett av de bättre lagen, men alla matcher ska spelas. Bara vi är på tå så tror jag att vi har en bra chans, framför första tio minuterna blir väldigt viktigt. Jag hoppas vi kan ha samma fokus som vi haft på träningarna, då finns det knappt någon plats att röra sig, kan vi komma ut så kommer det att gå bra, avslutar han.

Leave a comment