Ryktet började sprida sig redan under måndagen och under tisdagen kunde den bekräftas: Taylor Hickman lämnar Sollefteå. Det kommer på inget sätt som någon överraskning för någon. Egentligen. I matchen mot Kramfors stod han ut på uppvärmningen med sitt heltäckande visir men i övrigt oerhört osynlig.

Jag är tämligen övertygad om att det är en tidstråga innan Sollefteå lyfter in något mer i den här truppen. Klart är att Hickman inte var någon spetsvärvning. Man hade det på känn när han tyckte att tempot i Hockeytrean var högt, då ska man veta att Hockeytrean söder över inte är något att imponeras av. Någon sa att det var lite som att gå från Hockeytvåan till Hockeyallsvenskan och jag är benägen att hålla med. Fullständigt.

På ämnet Sollefteå så kan jag meddela att det kommer en längre intervju med lagkaptenen Zebastian Filiz framöver, även en intervju med huvudtränaren Fredrik Ölmerud.

Tisdagens träning var för övrigt tunnsådd. Ett par sjuka, ett par med biverkningar efter vaccinering. På söndag tar Sollefteå emot Brunflo hemma och det vill till sig att Ölmeruds gäng gör en bättre prestation än senast mot Kramfors. Det är ingen som ifrågasätter kompetensen i det här laget, som med stor sannolikhet kan tillskrivas ett favoritskap att vinna hela serien. Nu ska man bara få det att fungera också.

För mig är det klart att linan med Boström, Filiz och Ölmerud ska göra det framåt, men det är i den första tredjedelen där man kan ha sina funderingar. Alfred Persson hade inte en av sina bästa matcher i målet samtidigt som spetsförvärvet på backen Shawn Moors inte spenderade många byten på rätt plats i egen zon. Alla jag pratat med i Sollefteå säger alla samma sak:

“Ge Moors tid, han kommer bli den bästa backen i serien”.

Det är ingen som ifrågasätter hans offensiva uppsida, han kommer att bli livsfarlig i numerärt överläge men att få honom att spela disciplinerad hockey i egen zon?

Jag tror att man får välja när det gäller Herr Moors. Antingen så köper man att det kommer att slinka in en del mål bakåt med honom på isen men att man också kommer producera mer med honom, eller så får man skeppa honom. Jag tror verkligen inte på idén att para ihop honom med en ultradefensiv kollega som ska städa upp efter honom, det blir kompensationshockey och det har hittills aldrig tagit en klubb framåt.

Nu finns det andra aspekter som säkerligen tillkommer när det gäller Moors. Det faktum att det verkar vara en bra kille är förstås viktigt i en grupp men också att han är behjälplig som hjälptränare för yngre spelare. Dessutom får man lägga till att skulle man få för sig att Moors ska spela mer defensivt så försvinner mycket av den där offensiva kraften som varit ute efter från första början.

Framtiden får utvisa vad som händer.

2 Comments

  • Micke
    Posted 16 september, 2021 08:32 0Likes

    “Det är ingen som ifrågasätter kompetensen i det här laget, som med stor sannolikhet kan tillskrivas ett favoritskap att vinna hela serien. ” Vilka pratar vi om här? Vilka är favoriter att vinna serien??

  • Toni Panda
    Posted 30 september, 2021 23:31 0Likes

    Smaken är som baken, delad. För mig är det givet att Kovland ska bära favoritskapet, inte minst eftersom man varit tydliga med att man ska upp i år.

Leave a comment