Det spelades ett gäng matcher i helgen.

Först ut under fredagen var det förmodade toppmötet Kovland – AIK Härnösand. Jag ska ärligt säga att jag inte riktigt såg att Härnösand skulle ha något att säga till om i den här matchen på förhand. Ändå kände jag att det här skulle bli kanske det mest intesiva träningsmatchen på förhand. Mer rätt en så kan man inte förvänta sig.

Jag skrev ju i fredags att jag ville se vad som skulle hända om Kovland hamnade under press och under matchens inledning så såg det ut som att vi inte skulle få uppleva det. Under matchens första tio minuter så lämnade man knappt Härnösands zon. Om du frågar KIF-spelarna så såg det ut så hela perioden men det gjorde det inte riktigt.

De två efterföljande perioderna var inget annat än en AIK-dominans från början till slut och man vann också välförtjänt. Inte överlägset på något sätt men den här matchen kommer att sätta spår när vi nu drar igång serien på fredag. För det håller inte att säga “det är en träningsmatch och inget vi fäster någon vikt vid” när det är en vecka till premiär och man inte kan få igång ett enda fungerande powerplay under sextio minuters spel. Hade det handlat om första träningsmatchen så hade man kanske kunna köpa det.

För någon vecka sen när jag pratade med några KIF-spelare och med coach Månsson dessutom så var målsättningen tydlig: Vi ska vinna och vi ska till Hockeyettan. Och jag är helt med på den men nu börjar vissa spelare vackla och säger att det är topp 4 som är målsättningen. Det spelar egentligen ingen roll och man ska definitivt inte överanalysera en träningsmatch oavsett hur nära premiären man är. Jag är fortfarande säker på att Kovland är strarkast över 28 omgångar, och lika säker på att Härnösand kommer ge dem en match enda in på målsnöret.

Ånge och Brunflo möttes under fredagen också och Ånge (säg det inte, säg det inte) ångar på. Fjärde raka vinsten på försäsongen och nu täppte man till där bak också. Slutresultatet 4-1. Onekligen kan man spela ett balanserat spel men har av någon anlending gett fan i det under försäsongen.

Kramfors och Sollefteå spelade inte i helgen.

Det gjorde däremot KB65 som fortsatte imponera genom att slå LN91 retande enkelt med 1-4. Den enda riktiga indikation som jag har från den matchen är att det möjligtvis var i underkant.

Nu är träningsmatcherna spelade (sånär, Kramfors möter LN91 på fredag eftersom de står över första omgången) och det är dags att fokusera på ett tabelltips. Det kommer under måndagen. Jag har överlagt en hel del med mig själv men jag kan konstatera att det kommer bli en jämnare serie i år än de senaste säsongerna.

Leave a comment