AIK Härnösand har målats upp som en av utmananerna till suveräna Kovland. Under söndagen vann man med 1-4 på bortais mot Kramfors trots att man saknade en hel del spelare.

Det var rakt igenom en jämn tillställning mellan Kramfors och Härnösand när man under söndagen drabbade samman. Matchen stod länge och vägde utan att någon riktigt kunde ta kommandot. Det skulle dock bli en målmässig skillnad för Peter Gradins AIK Härnösand när Kramfors Anton Myhrén-Hansson ådrog sig ett matchstraff. Två gånger om lyckades Härnösand göra mål innan Kramfors reducerade till 1-2.

–Det var ganska bra, tycker jag. Vi gör mycket rätt där ute men det blir lite slött på slutet. vi är väl lite starkare än dem rakt igenom så det är rättvist. Bra målvaktsspel, kort på backsidan men det redde sig. Bra genomkörare för oss. Vi har flera juniorspelare som aldrig spelar seniorhockey. Jag vill se att de tar för sig och att det ser vad som krävs och det tycker jag de gör, sa Peter Gradin om matchen och påpkade att man idag saknade sju spelare, däribland Christoffer Rikner.

Han fick se sitt lag vinna matchen med 1-4 och trots att man saknade flera nyckelspelare vann man matchen mot Kramfors, vars tränare Dick Molin hade en annan bild av matchen.

– Idag hade det kunnat gått hur som helst, jag tycker inte det är ttvist det som står på tavlan. I spelet fem mot fem bjuder vi på lika mycket som AIK gör. Skillanden är att vi hänger tre i ramen och de hänger in sina. Otroligt positivt, vi spelar med fem backar matchen igenom och gör det bra. Vi får några powerrplay men det har vi tränat så det kan vi inte kräva heller, säger Dick Molin.

Fredrik Hellgren stod för en gedigen insats. | Foto: Toni Panda

En utav matchen huvudpersoner var annars Fredrik Hellgren (timmsammans med Henke Hellgren och Marcus Libell) som visade att han kommer bli en bärande spelare den här säsongen. Han var inte fullt nöjd med matchen som den blev, men säger att det går framåt.

– Jämför man med första matchen möt Ö-vik så är det klart att det går framåt. Matchen mot Kovland gjorde vi inte bra men vi tar steg hela tiden. Vi har tagit några steg uppåt, sa Fredrik Hellgren efter matchen som också tyckte att de yngre spelarna visade fram fötterna i dagens match.

Bästa på plan idag var seniordebuterande Crille Erbell som stod för sin seniordebut. Inga jättesvåra lägen men klarade upp det han utsattes på. Vid sidan av det var det bröderna Hellgren, Libell och Rödlund som stod ut.

I Kramfors hanadlade det om spelare som Andreas Lockner, Emil Larsson, Christoffer Strömberg, Joel Sjölander och Jesper Lundgren som höjde sig över snittet.

För Kramfors väntar en träningsvecka. AIK tar sig an Kovland i ett returmöte på fredag.

Matchen mellan Sollefteå och Brunflo slutade 3-6 till gästerna. Mer om den senare tillsammans med övriga resultat från helgen.

Kramfors-Alliansen – AIK Härnösand 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)
Skott: 30-28 (8-12, 8-6, 14-10)
Utv: KA: 29 min AIK: 12 min

0-1 Henke Hellgren (Libell, Nordh)
0-2 Linus Rödlund (H. Hellgren)
1-2 Erik Tjärnström (Leksell, Sellgren)
1-3 Dimitri Kovalchiuk (F. Hellgren)
1-4 Linus Rödlund (H. Hellgren, Libell)

Leave a comment